Vlak over de grens bij Eindhoven ligt Bobbejaanland. Dit pretpark in België viert al jaren Halloween. Ook dit jaar wordt er weer Halloween in Bobbejaanland gevierd. We zijn op de laatste zaterdag van het seizoen naar het Bobbejaanland afgereisd. Het was erg druk in het park, waardoor we niet alles hebben kunnen zien. Toch hebben we de kans gehad om de twee nieuwste spookhuizen te doen.

Halloween in Bobbejaanland begint al in de middag. Overdag worden de scare zones gevuld met acteurs en openen de spookhuizen. Op de dagen dat Bobbejaanland open is tot 21:00 uur in plaats van 18:00 uur zijn er extra scare zones in de avond. We trekken het park in en bezoeken ons eerste spookhuis.

Welp is de nieuwste aanwinst. Dit spookhuis is gebaseerd op de gelijknamige Belgische horrorfilm. Deze gaat over een groep welpen die op kamp zijn en geconfronteerd worden met een seriemoordenaar. De ingang van Welp bevindt zich op een andere plek in het park dan waar het spookhuis zich bevindt. Hier stap je met 20 personen in een legertruck om naar de paardenarena gebracht te worden. In deze arena bevindt zich het spookhuis. Wat gelijk opvalt is de grote ruimte. Doordat je eerst in een donkere truck rijdt en daarna direct uitstapt in de arena word je niet meer uit het verhaal gehaald en zie je niets van de buitenomgeving.

De sets zijn groot. Er is een gigantisch bos nagebouwd en er wordt gebruik gemaakt van de hoogte. Dit merk je ook terug in een van de scares. Welp is alleen niet goed toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Dit komt door het klimwerk dat er op een gegeven moment in zit. De scares zijn goed getimed en het is een complete ervaring.

Het tweede spookhuis wat we bezochten is Sonar. Sonar is vorig jaar geopend. Dit spookhuis speelt zich af in 2223 waar een onderzeeër de enige ontsnappingsmogelijkheid is aan de zure regen en radioactieve straling. Binnenin dit spookhuis heb je het gevoel dat je je echt in een onderzeeër bevindt. Er zitten een aantal goede scares in en het spookhuis is mooi gedecoreerd. Toch had deze wel wat langer gemogen.

Halloween in Bobbejaanland is zoals elk jaar een aangename verrassing. Er wordt goed gebruik gemaakt van effecten zoals scare-knoppen, hierdoor hebben de scares een net wat grotere impact. De grime is redelijk en kan dus nog beter. Het grootste kritiekpuntje is dat ze wat aan de capaciteit mogen doen. We snappen dat kleine groepjes beter zijn voor de ervaring, maar als hierdoor een rij van 1 ½ uur voor een spookhuis ontstaat, is dat het andere uiterste. Bobbejaanland Halloween is een aanrader voor iedereen die eens een keer ergens anders Halloween wilt beleven.