De Horror Zone in Best is de afgelopen jaren een andere weg ingeslagen. Dit merkten we vorig jaar al met de Dark Ages. Nu presenteren ze dit jaar Circus Necrophobia. Wat is er allemaal veranderd? We gaan het zien.

Het eerste wat opvalt is dat je vanaf deze editie alleen nog maar tickets voor tijdsloten kon kopen. Wij hebben ons eerst afgevraagd waarom, maar al snel werd het duidelijk. Voordat je de attracties mag bezoeken begint je avond met een circusvoorstelling. Deze voorstelling is georganiseerd door Circus of Torment.

Tijd om naar de voorstelling te gaan. We worden opgehaald bij de holding area na de kaartcontrole. De groep wordt naar de plek van de voorstelling gebracht, hier nemen we plaats. Er hangt al een duistere sfeer in de zaal. De circusdirecteur zit al klaar op het podium. We wachten tot de show begint, wat artiesten lopen rond in de zaal om de sfeer neer te zetten.

We zullen niet te veel verklappen over de show, maar het is een mooi en een beetje creepy circusshow van ongeveer 40 minuten met een bijzonder einde. Het bepaalt de sfeer en de verwachting voor de rest van deze editie.

Na de show wordt de hele zaal via het spookhuis backstage naar de rest van het evenement gestuurd. Backstage is een buitenspookhuis. Dit spookhuis is dit jaar sterker dan de twee buitenspookhuizen van de vorige edities. Er zaten een aantal goede scares in. Ook al moesten we wachten voordat we naar binnen gingen, we werden goed vermaakt door de acteur die de doorstroming regelde.

Eenmaal op de plek aangekomen waar de Horror Zone vorig jaar plaatsvond, viel ons direct wat op. Dit jaar was er buiten weinig decoratie, dit zette vorig jaar wel de sfeer. Daarvoor in plaats stond er een DJ met een podium die plaatjes draaide. De dansshow is hier wel gebleven. Op het plein was het ook mogelijk om wat te eten en/of te drinken. We moesten natuurlijk BloodThirst uit proberen: Horror Zone’s eigen biertje van de brouwerij die zich op hetzelfde terrein bevindt. Het was een goed biertje, helemaal voor de tijd van het jaar.

Tijd om de twee andere spookhuizen te proberen. De nachtclub Charivari was als eerste aan de beurt. Dit was vooral een mooi huis, maar er waren ook een paar scares. Toch ging het hier meer om de afleiding en sfeer dan om echt harde scares. Wel had de pokerdame mij te pakken, netjes gedaan! Daarna was het tijd voor Hotel. Dit huis is meer op de scares gefocust. Vooral de scare met het bed had ons goed te pakken. Wel was dit huis wat minder gedecoreerd dan Charivari.

Voor beide huizen geldt dat je er dit jaar zo vaak doorheen mag als je wilt. Dit omdat de tickets niet meer gescand worden bij de ingang. De scanner is vervangen door een acteur. Deze entertaint de wachtrij en laat de groepjes naar binnen.

Overall was Horror Zone een prima editie. Op dezelfde lijn als de afgelopen editie. Toch zat het hoogtepunt van deze editie aan het begin van de avond met de show. De acteurs zaten bijna allemaal goed in hun rol en je kan zien dat ze een training gehad hebben. Ook was de grime een stukje beter dan de afgelopen edities.

Horror Zone draait nog t/m 24 november. Als je de kans hebt, ga het zeker zien, want het is een van de verborgen pareltjes in Nederland.