Het is vandaag donderdag en dit betekent traditiegetrouw dat we weer terug in de tijd gaan. Deze keer gaan we terug naar het jaar 2011 en 2012. Het jaar dat Attractiepark Toverland voor de negende en tiende keer Halloween viert.

2011

Voor de hele maand oktober staat Toverland in het teken van Halloween. Het hoogtepunt vindt echter plaats op 28 en 29 oktober. Op deze dagen is er de Halloween Avond Party en zijn er extra activiteiten tot 23.00 uur. Vanaf 19.00 uur mengen enge figuren zoals mummies, clowns en heksen zich tussen de bezoekers. Ook worden er prehistorische dieren losgelaten genaamd de Saurussen. De Saurussen zouden eigenlijk uitgestorven moeten zijn maar duiken tijdens deze avonden toch op in Toverland. De organisatie probeert de dieren van te voren te voeden voordat ze losgelaten worden in de binnen- en buitengebieden van het attractiepark.

Bezoekers konden op deze avonden kijken naar een speciale vuurshow. Artiesten haalde hierbij capriolen uit met brandende stokken, ballen en vuurwerkeffecten. Een dolende doedelzakspeler speelde mysterieuze melodieën in het buitengebied van het park. Naast dit entertainment waren er ook optredens van een percussieband en een breakdance groep. Deze breakdance groep gaf hun interpretatie van Michael Jackson’s ‘Thriller’.

2012

Attractiepark Toverland viert Halloween op vier avonden: op 19, 20, 26 en 27 oktober. Vanaf 19.00 uur zijn bezoekers niet meer veilig. Tientallen heksen, zombies en vampieren zullen wederom de bezoekers de stuipen op het lijf jagen. Het park heeft tijdens deze edities zes verschillende scarezones. Hoe dieper je het park inloopt, hoe enger het wordt.

Bij de Promenade lopen bezoekers de Venetianen tegen het lijf. Deze wezens zijn eerder mooi dan eng. In het Land van Toos viert men Happy Halloween. Hier kunnen kinderen griezelige en lieve heksen ontmoeten. Op de Mirakelroute zijn er tovenaars die leuke trucs laten zien.

Het wordt al spannender wanneer bezoekers een hal verder lopen. Daar vinden zij de Mummiehoek en het Vampierenkerkhof. In het buitengebied is er ook genoeg te ontdekken. Zo zijn er krijgers met kettingzagen te vinden in het Troy gebied. In Under Construction zijn er bouwzombies met gereedschappen op het bouwterrein van de Magische Vallei.

Naast de tientallen acteurs die rondlopen, treedt er ook nog een live percussieband op die voor extra sfeer zal zorgen. Bovendien wordt er twee keer per avond een vuurshow vertoond op het eiland in de speelvijver. Vanaf 22.45 uur vieren alle enge wezens een slotfeestje op het entreeplein, waarbij de bezoekers worden uitgezwaaid.

Heb jij Attractiepark Toverland weleens bezocht tijdens Halloween? Laat gerust in een reactie hieronder weten wat jij er van vond.

Volg ons vooral op social media! Zo blijf je altijd op de hoogte van al het nieuws en de ontwikkelingen in de scare industrie.

Facebook

Instagram

Twitter