Efteling kwam afgelopen maandag 24 januari met het nieuws naar buiten dat Spookslot na de zomer definitief zal sluiten. Naast de vele positieve reacties zorgt het nieuws ook voor het nodige onbegrip. Er is zelfs een heuse petitie gestart om de sloop van het spookhuis tegen te houden.

Initiatiefnemer Noah Marissen heeft inmiddels al ruim 8000 online handtekeningen verzameld. De boodschap van de petitie is duidelijk: “Helaas is de Efteling van mening, dat het spookslot niet gewardeerd is en deze plaats zal maken voor een nieuwe attractie! Zo’n mooi gebouw, heeft onderhoud nodig, maar geen einde! Teken de petitie en help mee tegen de sloop van het spookslot!”

De kans dat Efteling hier ook echt iets mee gaat doen is klein. Directeur Fons Jurgens legde eerder al uit dat Spookslot het slechtst gewaardeerd werd onder bezoekers. Het park heeft de plannen voor dit gebied al klaarliggen.

Wanneer Spookslot precies zal sluiten en of er een afscheidsmoment gaat plaatsvinden, maakt het park op een later moment bekend.

 

Volg ons op de social media kanalen en mis niets meer over horror en Halloween:

Discord

Facebook

Instagram

Twitter

Youtube