De Efteling kwam op 17 mei met een eerste concept art en een teaser video van de nieuwe attractie Danse Macabre naar buiten. Het oude Spookslot zal daarbij volledig gesloopt worden. Daarvoor komt een 20 meter hoog en rond gebouw te staan omgeven in een mysterieus decor. Dit gebouw zal de volledige 360 graden gethematiseerd worden. Op de eerste concept art is het gebouw al deels te zien op de achtergrond.

In aflevering 212 van ThemeTalk vertellen Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen over de speciale bijeenkomst waarbij de Efteling een select groepje bijpraatte over het nieuwe themagebied. Team Lead Ontwerp Sander de Bruijn en ontwerper Jeroen Verheij werken aan dit nieuwe project en waren aanwezig bij de bijeenkomst. En hoewel er geen grote geheimen werden onthuld, kwamen er toch wat details naar buiten.

Tijdens een vragenronde werd het duidelijk dat Danse Macabre een lengte restrictie krijgt. Hieruit wordt door van Groningen en de Zeeuw de conclusie getrokken dat de nieuwe attractie geen walkthrough gaat worden, iets wat Spookslot nu wel is.

Op een andere vraag werd geantwoord dat het entertainment wordt afgestemd op het vernieuwde themagebied. Dit gebied zal in 2024 volledig openen en niet stapsgewijs zoals de Efteling dit nu doet met ‘Wereld van Sindbad’.

Intamin

De Efteling heeft gecommuniceerd dat Danse Macabre vernieuwend is wat geen enkel park op dit moment heeft. Online wordt er al geruime tijd gespeculeerd over de nieuwe Dome Ride Theater van Intamin. Nu de ronde vorm van het nieuwe gebouw bekend is gemaakt zou dit zomaar kunnen. Het sprookjespark zou zelfs enige tijd geleden een groot bedrag hebben overgemaakt aan Intamin, aldus de heren van ThemeTalk. Op de website van Intamin staat dit attractietype al enige tijd op ‘To be Announced’. Het blijft gissen, want zowel de Efteling als Intamin heeft hierover nog niets naar buiten gebracht.

In een Dome Ride Theater kunnen 80 bezoekers tegelijk plaatsnemen. Hierbij zitten bezoekers in een bewegende grote open kring omringd met 4D schermen.

Het lijkt wel heel waarschijnlijk dat Danse Macabre gebruik gaat maken van een of meerdere animatronics. Sander de Bruijn heeft eerder laten doorschemeren dat bij dit soort 4D schermen decoratie en animatronics nodig zijn om een volledig verhaal te kunnen vertellen. Deze animatronic(s) en eventueel ander decor zouden dan aan de binnenkant van de ring kunnen staan. Daarnaast hebben oplettende bezoekers een medewerker van Garner Holt gespot in en rondom Spookslot. Garner Holt Productions heeft meer animatronics gecreëerd dan elk ander bedrijf in de geschiedenis.

Zoals al eerder is vermeld heeft de Efteling nog niets over een attractietype naar buiten gebracht. Liefhebbers zullen nog even geduld moeten hebben. De opening van Danse Macabre staat gepland in 2024.

 

Praat mee en mis niets meer over horror en Halloween via Discord.