Movie Park Germany komt dit jaar met een nieuw spookhuis, ook wel horrorhouse. Dit nieuwe huis is een van de nieuwe toevoegingen tijdens het Halloween Horror Festival. Dit werd al bekend gemaakt door Manuel in de laatste ScarePod. Nu komt Movie Park Germany naar buiten met meer details over deze nieuwe ervaring.

Logo Hell House

Een door de mensheid vergeten, onheilspellende en verlaten plek. In het nieuwe horrorhuis “Hell House” duikt de bezoeker in de geschiedenis en het ontstaan van de Horrorwood Studios. Bezoekers vanaf 16 jaar kunnen in 14 ruimtes die met de grootste zorg zijn vormgegeven, op zoek gaan naar de oorsprong van het onmetelijke kwaad.

” ‘Hell House‘ is ongetwijfeld het meest immersieve en interactieve horrorhuis ooit in Movie Park”, vertelt Halloween-projectmanager Manuel Prossotowicz. “Op deze manier wordt de bezoeker nog actiever bij de Halloween-beleving betrokken en er staat ze ook tal van verrassingen te wachten die volledig nieuw zijn voor Movie Park.”

Spencer Mayfield was, zoals zoveel andere filmmakers, een jonge man met grote dromen. Hij zou het helemaal gaan maken in de dynamische, bloeiende filmindustrie en hij was bezeten van rijkdom en roem. Maar na jaren van mislukking werd hij zwaar depressief en nam een besluit dat zijn hele leven volledig zou veranderen: om zijn filmstudio succesvol te maken, nodigde hij een medium bij hem thuis uit die tijdens een sessie een duistere macht moest aanroepen. Nog diezelfde nacht heeft Spencer Mayfield zijn hele gezin en personeel op een gruwelijke manier vermoord. Een kwade demon had zich van hem meester gemaakt en bracht hem ertoe de duistere kant van de filmindustrie in Hollywood te realiseren: de Horrorwood Studio’s. Het vervallen herenhuis is nu een populaire “Lost Place”. Maar het zogeheten “Hell House” is in je eentje en te voet nauwelijks te bereiken – alleen speciale tourguides kennen de weg en weten waar het huis zich op het gigantische studioterrein bevindt. En dat is de start van een nieuw avontuur voor de moedige bezoeker. Want wie in de bus van de Lost Place Explorer Tour stapt, vertrekt naar een zielloos oord waar de duivel achter iedere muur op zijn prooi wacht…

De muziek en het sound-design voor “Hell House” zijn een creatie van de jarenlange partner IMAscore. De dochteronderneming IMAmotion tekende voor de technische realisatie en de media-content. Daarnaast creëerden ze een met de hand getekend, in 3D uitgevoerd logo en er werd een volledig geïndividualiseerde animatronic van producent Hüttinger toegevoegd. De duivelse sets in de oude villa werden gebouwd door de talentvolle medewerkers van de firma Dekowerk, die ook al de decors verzorgden voor de horrorhuizen “Slaughterhouse” en “Wrong Turn”.

Deze nieuwe ervaring is te bezoeken tijdens het Halloween Horror Festival in Movie Park Germany op geselecteerde avonden van 24 september t/m 13 november 2022. Tickets voor moviepark zijn te bestellen via http://www.movieparkgermany.de/. Voor Hell House en de andere horrorhuizen is een los ticket nodig. Deze is te bestellen via https://www.movieparkgermany.de/extras. Een tickets voor Hell House kost 12 euro.