Een paar dagen voor de start van het Halloween Horror Festival heeft Movie Park Germany pers uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de nieuwigheden van deze 25ste editie. En een van deze nieuwigheden is spookhuis “Murder Museum – The Art of Killing”. Dit huis is gebaseerd op echte horror en neemt bezoekers mee naar de duistere diepten van verschillende moordmysteries. Het huis vervangt hierbij spookhuis “Hostel” die 6 jaar gestaan heeft. ScareZone mocht als een van de eersten dit nieuwste spookhuis bezoeken. Let op: in onderstaand artikel worden enkele feiten van het huis opgesomd, die sommige kunnen opvatten als spoilers. U zijt gewaarschuwd.

“Murder Museum” is het eerste True Crime horrorhuis in Duitsland. Dit huis is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Verhaal

”De fascinatie voor seriemoordenaars heeft nog steeds een grote aantrekkingskracht op de mensheid. Sinds enkele jaren is de True Crime scene booming als nooit tevoren. Het “Murder Museum” heeft de taak op zich genomen om de gruwelijke daden van enkele beruchte Amerikaanse seriemoordenaars te presenteren in een unieke expositie. Maar al snel wordt duidelijk dat de expositie van kamer tot kamer steeds meer van haar museale karakter verliest – en er een achterdeur naar de bittere realiteit van de schouwplaatsen open gaat. Terwijl de gasten zich steeds meer verliezen in de expositie, komt er een duister besef aan het licht: onder de aanwezigen bevindt zich een moordenaar…”

Bezoekers worden verwelkomd door een tour guide die vertelt over de verschillende moordenaars en de spullen die zij tentoonstellen in het museum. Na een korte rondleiding komen de bezoekers wel heel dicht in aanraking met moordenaars… Je zal je een weg moeten banen door 18 verschillende scènes. In de presentatie aan de pers werd al duidelijk dat bezoekers moeten kruipen en klimmen. Het is dus belangrijk dat je goed ter been bent; er zijn geen “chicken exits”. Mede hierdoor heeft het huis een adviesleeftijd van 16+.

“Murder Museum” bevindt zich in het oude “Hostel”, dat van 2017 tot 2022 draaide. De acteurs die voorheen in “Hostel” stonden, spelen nu mee in dit nieuwe huis. En dat is zeker te merken: ook in dit huis kan je hardhandig aangepakt worden. Door het bestaande gebouw had het park niet lang nodig voor de bouw: in 2 maanden tijd stond het spookhuis overeind. De uitwerking van het huis duurde echter wel langer. 6 maanden heeft het creatieve team gewerkt aan een passend verhaal en het onderzoeken van informatie over de moordenaars. Her en der kom je ook origineel beeldmateriaal van de moordenaars en hun moorden tegen. In de wachtrij en het spookhuis zelf kom je ook veel feitjes tegen over moorden in de Verenigde Staten en de moordenaars die tentoongesteld worden in dit museum.

Andere spookhuizen

Naast het nieuwe spookhuis “Murder Museum” biedt het park ook veel andere spookhuizen aan. Een daarvan is een ander nieuw huis genaamd “Final Stop”. Lees hier voor meer informatie. Movie Park Germany opent ook weer de spookhuizen “Hell House”, “Project Ningyo”, “The Curse of Chupacapra”, “Secrets of St. Elmo – Last Hunt”, “Circus of Freaks” en “Slaughterhouse”.

Data en tickets Movie Park Germany

Het Halloween Horror Festival draait op zaterdag 30 september voor het eerst dit jaar. Daarnaast is het event ook op maar liefst 23 andere avonden te bezoeken. Het park is daarbij tot 21:00 of 22:00 uur geopend. Lees hier alles op een rijtje.

Kan je niet genoeg krijgen van scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Meld je aan, praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons groeien richting de 666 leden.