Nu het Halloweenseizoen op het punt van beginnen staat, is ook het aftellen voor de bloeddorstige scare actors die je te grazen willen nemen begonnen. Om je goed voor te bereiden op dit spektakel, hebben wij de ultieme Halloween Fright Nights survival-guide opgesteld met 5 essentiële tips voor het grootste Halloween-evenement van Nederland.

Tip 1: Neem je oplader mee

Wanneer je de Fright Nights bezoekt, kan je er eigenlijk wel van uit gaan dat je veel gebruik zult maken van je smartphone. Je kunt hier je toegangstickets bij de entree van het park laten scannen, reserveren voor attracties, de tickets van de haunted houses laten zien bij medewerkers. Maar de meeste mensen zullen de telefoon gebruiken om foto’s te maken en die delen met hun socialmediakanalen. De echte die-hard fans sturen deze natuurlijk ook naar Scarezone.nl 😉 Dus zorg voor een volle batterij of neem je powerbank mee!
Check voor je bezoek wat de actuele coronamaatregelen zijn voor Walibi Holland want mogelijk moet je bij de entree een QR-code laten zien voor Testen voor Toegang.

Tip 2: Maak een Fright Nights gameplan

Voor de nieuwste bezoekers van het evenement is het aan te raden om informatie te vragen bij bezoekers die al jaren gaan. Indien je niemand in je omgeving kent die je kan helpen dan adviseren wij je om een gameplan te maken. Het kan namelijk erg druk zijn in het park en het zou zonde zijn als je je favoriete attractie of haunted house mis loopt. Je kunt de tickets voor het spookhuis het beste online kopen en een tijdslot boeken. Zorg dat je op tijd de wachtrij in gaat want als het uit loopt, kun je mogelijk in de problemen komen met je volgende reservering. Bekijk op de plattegrond van het park hoe ver je moet lopen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Tip 3: Zorg voor een gevulde maag

Misschien klinkt dit wat vreemd maar een volle maag is echt een must tijdens een avond Fright Nights. Soms sta je erg lang te wachten voor je een attractie of haunted house in kan en heb je niet altijd de mogelijkheid om snel naar een horecapunt te lopen. Adrenaline zorgt er voor dat je alert bent op eventueel gevaar, maar ook dat je uitgeput raakt als je niet goed voor je zelf zorgt. Koop jij je eten in het park? Eet dan buiten je gebruikelijke tijd om. Als je in het normale leven altijd om 17:00 gaat eten dan adviseren wij om dit een paar uur eerder te doen. Tussen 15:00 & 19:00 kan het extreem druk zijn bij de horeca in het park.

Walibi Fright nights 2021 plattegrond

Tip 4: Trek goede schoenen aan

Hoewel het park niet heel erg groot is qua opzet is het wel belangrijk dat je geen pijn in je voeten krijgt. Veel mensen zijn al vanaf 10:00 in het pretpark en trekken dit door tot sluitingstijd. Als je op je dag veel moet wachten dan kun je er van uit gaan dat je voeten pijn gaan doen halverwege de dag/avond. En niets is zo vervelend dan pijn in je voeten hebben terwijl je achterna word gezeten door bloeddorstige zombies.

Tip 5: Volg de aanwijzingen van het personeel

Dit is misschien wel de belangrijkste tip die je kan krijgen. Walibi Holland heeft huisregels opgesteld waar zij streng op toe zien. In het verleden zijn er incidenten geweest waar het park niet blij mee is dus zorg dat jij je aan onderstaande regels gaat houden:

 • Voordringen, schuttingtaal en aanstootgevend gedrag worden niet getolereerd. Dit kan onder meer bestraft worden met een parkverbod.
 • Roken en plaatsen vrijhouden in de wachtrij zijn niet toegestaan.
 • Roken, eten, drinken en glaswerk zijn niet toegestaan in de Haunted Houses.
 • In de Haunted Houses is het verboden om foto- en filmopnames te maken en flitsapparatuur te gebruiken.
 • Het gebruik van zaklampen, telefoons en laserpennen in de Haunted Houses is verboden.
 • Het is niet toegestaan om alcoholische dranken, drugs en andere geestverruimende middelen mee te nemen naar het park. Bij binnenkomst wordt hier streng op gecontroleerd.
 • Alle gasten op het park moeten zich kunnen identificeren met een wettelijk geldig paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of bromfietsrijbewijs.
 • Respecteer Halloween Fright Nights Scare-acteurs. Raak ze niet aan!
 • Maskers, schmink, voetbal- of motorclubgerelateerde artikelen (shirts, sjaals, etc.) en kostuums zijn niet toegestaan in het park.
 • NIX18. Alcoholische dranken worden alleen verkocht aan gasten ouder dan 18 jaar. Gasten vanaf 18 jaar moeten zich kunnen identificeren met een wettelijk geldig identiteitsbewijs.
 • Iedereen onder de 18 jaar die gezien wordt met alcohol of verdovende middelen waarbij zeer waarschijnlijk alcoholgebruik en/of drugsgebruik wordt vermoed, wordt aangesproken en zal toegang tot Walibi Holland en Walibi Village worden ontzegd.
 • Gasten die drank of verdovende middelen verstrekken aan jongeren onder de 18 jaar, worden hierop aangesproken en zullen de toegang tot Walibi Holland en Walibi Village worden ontzegd.

Tip 6: RIP-Pass

Heb je geen zin om te wachten, neem dan een R.I.P. Pass. Gebruik hem wel pas s’avonds, want hij is maar 1 keer geldig per haunted house.

Tip 7: Tijdslot

Op je tickets van de haunted houses staat een tijdslot. Sluit 10 minuten voor het einde van je tijdslot aan, zo sta je het kortst in de wachtrij.

Tip 8: Scarezone

Ga even zitten in een scarezone, zo kan je genieten van de acteurs en hoe andere bezoekers schrikken.

Tip 9: Etenstijd

Eet buiten de standaard etenstijden om. Dus voor 17:00 uur of na 20:00 uur. Hierdoor sta je korter in de rij bij de horecapunten

Tip 10: File

Doe nog een drankje rond sluitingstijd , zodat je niet in de file staat om de parkeerplaats af te komen.

 

Blijf altijd op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Halloween. Volg ons op:

Facebook

Twitter

Instagram

En wil je echt als een van de eerste alles weten? Lees en praat mee op onze Discord server.

Halloween Fright Nights 2021: Alle spookhuizen, experiences en walkthroughs