Dit jaar stond Oost-Europa op de planning. Na ons bezoek aan Halloween in Energylandia zijn we doorgereden naar Praag. In het centrum vind je ThrillPark Prague, een horror ervaring van 25 minuten. Wat houdt deze ervaring in? Is het een spookhuis of een escape room of een mix? We zijn het gaan bezoeken en waren totaal verrast door deze ervaring.

Op het internet was weinig te vinden over deze attractie. Ze hadden een escape room en een Scary Dungeon of Horror. De laatste moest het worden. We hadden geluk met het laatste tijdslot van de dag aan het begin van de avond. 

De buitenkant was gelijk duidelijk. Dit moet een soort spookhuis zijn. Bij de ingang stond een bord van allerlei mensen die aan het gillen waren van schrik. Dat belooft veel goeds.

We lopen naar binnen, een donkere trap af en komen in de ontvangsthal. Met een beamer worden beelden getoond van binnen in de experience en acteurs die daar rondlopen. Een medewerker komt naar ons toe en vraagt of we voor de Dungeon of escape room komen. Daarna krijgen we de vraag of we het zeker weten, we tegen kleine ruimtes kunnen, stroboscooplicht, klimmen, kruipen en levende wezens. Wij zeggen volmondig ‘ja’, rekenen af en leggen alle spullen in een kluisje. Een telefoon of smartwatch is niet toegestaan. Ondertussen staan we te praten met de medewerkers over Halloween en verschillende ervaringen in Europa.

Na alles opgeborgen te hebben worden we meegenomen naar een aparte ruimte. Hier worden dezelfde waarschuwingen nogmaals en nadrukkelijker gegeven! Hierna kon je geen geld terugkrijgen. Ondertussen was iemand hard op de muur aan het bonken! De spanning werd opgevoerd en wij moesten onze naam en handtekening zetten omdat je gefilmd werd tijdens de experience en ze deze voor marketing doeleinden konden gebruiken. Nog een laatste check. Als je er uit wilde was het code woord “I am a chicken”. Dan zouden ze je graag bijschrijven op de chickenlist van over de 3210 mensen.

Tijd om naar binnen te gaan! Minimaal 2 tot maximaal 5 personen per keer. Wij waren met z’n tweeën. Door donkere gangen gingen we de experience in! Het was vrij donker binnen, maar we moesten de rode led lampjes volgen. Ik ga niet de hele experience vertellen. Maar hoe er gebruik werd gemaakt van de ruimtes waardoor je gedesoriënteerd raakte was echt top! 

De highlight van deze experience waren de acteurs door de manier hoe zij je probeerde te laten schrikken, opjagen of ongemakkelijk laten voelen. Er liepen minimaal twee acteurs binnen rond, maar door de routing had je het gevoel of het er meer waren. De scares waren verrassend en maakte goed gebruik van black-outs of stroboscopen waardoor ze opeens voor je stonden. Vooral als er opeens twee bij je stonden. De acteurs mochten je aanraken maar doen je geen pijn. Ook stond hier weer een acteur met een taser als scare tool. Dit is iets wat bij ons echt niet zou kunnen, maar blijkbaar hier is toegestaan zolang je maar niemand per ongeluk een schok geeft met de taser.

Binnen 15 minuten stonden we buiten. Dit was een stuk sneller dan de aangegeven 25 minuten. Dit kwam puur omdat wij zelf snel door de donkere ruimtes gingen. Af en toe konden we niet verder omdat deuren nog geblokkeerd waren, anders waren we nog sneller geweest. Maar we hebben genoten van de hele experience. Ik heb in tijden niet meer zo een goede experience gedaan! De spanning was precies goed! Niet te extreem maar ook niet te soft! Het aanraken van de acteurs werd goed gecontroleerd en dit gebeurde dan ook niet te lang of te vaak. 

Mocht je in Praag zijn, dan is een bezoekje aan de Scary Dungeon of Horror zeker een must! Tickets kosten 675 CZK wat ongeveer €27,50 is.