Morgen is het dan eindelijk zover. Het centrum van Zoetermeer wordt enorm duister en de meest angstaanjagende griezels nemen de stad over. Halloweenliefhebbers en horrorfanaten zijn welkom om de stad te bezoeken als ze durven. Met 6 angstaanjagende scare zones, shows en het gevaar van 150 freaks is er op vrijdag 27 oktober 2023 genoeg te beleven. Stap in de duistere wereld van de Halloweenwalk, want Halloweenstad Zoetermeer staat op het punt van beginnen.

Vreemde figuren, freaky wezens en bijzondere psychopaten nemen je mee op een duistere reis door de stad Zoetermeer. Maar voordat het echt griezelig wordt kunnen bezoekers alvast de Halloweenmarkt bezoeken vanaf 16:00 uur. Deze betoverende markt staat vol met Halloween artikelen, items om je outfit compleet te maken en snuisterijen die menig hart sneller doet kloppen.

Vanaf 19:00 uur gaat het los in de stad. 150 scare actors gaan los en zullen bezoekers de stuipen op het lijf jagen. De avond duurt tot 21:00 uur. Hopelijk worden de freaks in toom gehouden en keert iedereen weer veilig naar huis.

Scare zones

Bereid je voor op 6 scare zones met ieder een bijzonder thema.

  • The Sinister Adventures of Twisted Alice

Welkom in “The Sinister Adventures of Twisted Wonderland”! Betreed een angstaanjagende wereld waar de geliefde sprookjesfiguren van Alice in Wonderland en andere iconische Halloween-sprookjesfiguren samenkomen in een verdraaide nachtmerrie. Maak je klaar voor een sinistere reis door het duistere hart van Wonderland, waar fantasie en horror samensmelten.​

  • Lycan’s Lair: Into the Shadows of Fear

Welkom bij de angstaanjagende scarezone van de Lycans en de sinistere Pestdokter! Betreed deze duistere wereld waarin weerwolven tussen het publiek worden losgelaten, op zoek naar de ideale prooi om mensen de stuipen op het lijf te jagen. Maar wees gerust, deze weerwolven zijn niet bang om samen met jou op de foto te gaan. 

  • Circus of Insanity

Welkom bij Circus of Insanity, waar de grenzen tussen droom en nachtmerrie vervagen en de clowns je diepste angsten tot leven brengen. Betreed onze sinistere scarezone en laat je meeslepen in een wereld van krankzinnigheid en chaos. In deze duistere hoek van het circus zal elke stap je hart sneller doen kloppen. Bereid je voor op een adembenemende ervaring vol huiveringwekkende verrassingen.

  • Realm of Shadow The Exorcist

Welkom in “Realm of Shadows: The Exorcist”! Betreed een angstaanjagende wereld waar duisternis en bovennatuurlijke krachten heersen. Geïnspireerd door de iconische horrorfilm “The Exorcist” biedt deze scarezone een ultieme angstervaring die je nooit zult vergeten. Stap binnen in een sinistere en duistere omgeving, gehuld onder een dreigend dak. 

  • Halloweenwalkers

Welkom, dappere zielen, bij de enige echte Halloweenwalkers scarezone! Stap binnen in een wereld waar schaduwen fluisteren en duisternis zijn adem in je nek voelbaar maakt. Hier in de Halloweenwalkers scarezone, trotseer je de diepten van je ergste nachtmerries en ontmoet je angstaanjagende wezens die uit de duisternis zijn opgerezen.

  • Haunted Park

Hoofd thema Scare Tanic (Titanic)
Welkom aan boord van de meest angstaanjagende reis die je ooit zult maken!  Terwijl je de angsten van de Titanic ervaart, zul je jezelf afvragen of je ooit levend deze nachtmerrie zult verlaten. Durf je de uitdaging aan om de verschrikkingen van de Scare Tanic te trotseren? Bereid je voor op een avontuur vol angst en spanning dat je nog lang zal achtervolgen. Welkom aan boord van de Scare Tanic, waar de geesten van het verleden je opwachten…

Shows

  • The Miracle show ”Drill of Death”

 Welkom in het angstaanjagende ‘Halloween Theatre’! Stap binnen in de duistere en mysterieuze wereld waar niets is wat het lijkt. Laat je meevoeren door Alfredo Lorenzo en zijn sinistere assistenten naar een griezelige en betoverende plek waar je je diepste angsten onder ogen zult zien. Bereid je voor op een spectaculaire show vol opwinding en spanning, met als absoluut hoogtepunt de adembenemende ‘Drill of Death’! 

  • Burlesque Phantasticmagoria

Welkom bij “Seductive Shadows: Burlesque Phantasmagoria”! Betreed een betoverende wereld waarin schaduwen en burleske samenkomen voor een avond vol verleiding en vrouwelijk schoon. Laat je meeslepen in een betoverende sfeer waarin duisternis en artistieke expressie samensmelten.

Stap binnen in de mysterieuze omgeving van “Seductive Shadows: Burlesque Phantasmagoria”, waar schaduwen dansen op het ritme van sensuele verleiding. 

  • Halloween Scare Danceshows

Dansscholen uit Zoetermeer en omgeving gaan hier met elkaar de strijd aan om de beste Halloween dansschool te zijn. Kom kijken en geniet van de spectaculaire shows die zij zullen vertonen.

Bekijk de plattegrond:

Halloweenstad Zoetermeer en daarbij dus ook alle zones en shows zijn gratis te bezoeken. De organisatie adviseert alle inwoners van Zoetermeer om met de fiets te komen. Voor bezoekers van buitenaf die met de auto komen is er keuze uit verschillende parkeergarages bij het volgen van de borden ‘Stadshart’.

Meer informatie over Halloweenstad Zoetermeer? Bezoek de website.

Op zoek naar een evenement bij jou in de buurt? Bekijk onze pagina met locaties.

Krijg je niet genoeg van het scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons richting de 750 leden.