Wie denkt dat het afgelopen is met horror heeft het mis. In het oude vestingstadje Bredevoort vind op 28 en 29 december de 11 Geesten Tocht plaats. Bezoekers bewandelen een route die ze meenemen naar de oude tijd van Bredevoort, omhult in thema. Tijdens deze wandeling, die 60 tot 75 minuten duurt, zullen ongeveer 60 acteurs iedereen de stuipen op het lijf jagen. Een ticket kost €23,50 per persoon.

Volgens de organisatie is de 11 Geesten Tocht in Bredevoort een horrorervaring om niet te missen. De startlocatie is tegenover café Misterpoort in Bredevoort.

Verhaal

Het verhaal over de 11 Geesten Tocht met als thema ‘Bloedrode Mist’:

Een dikke onheilspellende, bloedrode en klamme mist hangt al dagenlang als een zware deken over het vredige vestingstadje Bredevoort. Waar het vandaan komt weet niemand. Wel wordt al snel duidelijk dat de mist een giftige en onvoorspelbare uitwerking heeft op mens en dier.
De artsen en patiënten van het sanatorium veranderen van het een op andere moment in bloeddorstige jagers, meedogenloos op zoek naar vers mensenvlees.

Op de akkers hakselen de boeren geen mais, maar mensen…

De dominee preekt niet vanaf de kansel, maar hakt woest met de kettingzaag op zijn gemeente in….

De waanzin slaat ook toe bij het rondreizend circus dat in Bredevoort is neergestreken. Clowns krijgen zwarte ogen en scheermes scherpe tanden. Ze hebben huidhonger en willen jouw huid. Jouw huid verscheuren! 

Ook de Countryfair georganiseerd door de plaatselijke plattelandsvrouwen verandert in een gekmakend inferno! De duistere gedaantes van deze commune teisteren het buitengebied van Bredevoort. 

Niemands leven is meer zeker, wanneer de dikke bloedrode wolken jouw gezichtsveld betreden ben je waarschijnlijk al te laat! Durf jij het aan Bredevoort in deze periode nog te betreden?!

Tickets

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het gezelligste horror event van Gelderland. De tocht is op zowel 28 en 29 december van 18:30 tot 22:00 uur. Tickets voor de 11 Geesten Tocht 2023 zijn hier te bestellen. Er zijn nog verschillende tijdsloten beschikbaar.

Voorgaande thema’s

De 11 Geesten Tocht is een jaarlijks terugkerend evenement. Vanwege COVID-19 en andere onzekerheden heeft het event een aantal jaar niet gedraaid. De meest recente editie was die van 2019. Het thema was toen ‘Circus of Horror’ waarbij moordlustige clowns hun tenten hebben opgeslagen. In 2018 was het thema ‘The Good the Bad & the Bloody’. Bredevoort was hierdoor even omgetoverd tot het Wilde Westen. Het thema van 2017 was ‘Sanatorium St. Bernardus’ waar Dr. Smith in zijn TBC-kliniek duistere behandelingen verrichtte.