Nightmare Horror Adventures is een spannende, meeslepende en avondvullende belevenis vol verrassingen. In dit coöperatieve, verhaal-gedreven spel hebben spelers maar één kans om de echte moordenaar te vinden en het mysterie op te lossen…

Verhaal

Spelers kruipen in de huid van de kinderen afkomstig uit de adellijke Crafton-familie. Samen met de ouders, ooms, tantes en opa Harry zijn ze opgegroeid in een prachtig, afgelegen landhuis dat al eeuwenlang in het bezit is. Het waren gelukkige en voorspoedige jaren – de rijkdom van de familie zorgde ervoor dat ze niets tekort kwamen.

Zoals aan alle goede dingen kwam 15 jaar geleden ook aan deze gelukkige jeugd een einde. Een einde dat zo abrupt, vreselijk en traumatiserend was, dat de kinderen er niets meer van kunnen herinneren. De beelden ervan staan nog wel op de netvliezen gebrand: de verkoolde lichamen van de volwassen familieleden, het afgebrande tuinhuisje en de zwaailichten van de politiewagens die jullie afvoerden. De politie heeft de zaak nooit kunnen oplossen, hoewel al het bewijs in één richting wijst: een van de volwassenen heeft de anderen opgesloten in het tuinhuisje alvorens het huisje in brand te steken. Er ontbrak namelijk een lichaam. Helaas waren de lichamen van de slachtoffers te ernstig verminkt om hun identiteit te kunnen achterhalen. En daarmee dus ook de identiteit van het voortvluchtige familielid.

Na de gebeurtenissen in deze verschrikkelijke nacht zijn jullie ondergebracht in verschillende pleeggezinnen en zijn jullie het contact met elkaar verloren. De 15-jarige radiostilte werd vorige week plotseling verbroken toen jullie allemaal een brief kregen van Johnny, jullie oudste neef. In zijn brief gaf Johnny aan dat hij de moord op zijn ouders nooit heeft kunnen loslaten. Hij beweerde dat hij een onderzoeksmethode heeft ontwikkeld waarmee hij de identiteit van de dader zou kunnen achterhalen. Maar, gaf hij aan, hij mist nog belangrijke informatie: jullie geblokkeerde herinneringen. Daarom heeft hij jullie uitgenodigd voor een reünie op de plek waar het allemaal gebeurd is: landhuis Crafton.

Het begin

Nu staan jullie hier, in het jaar 2000, met alle neven en nichten bij elkaar voor de entree van het landhuis. Er ontbreekt alleen iemand: Johnny zelf. Erg vreemd, aangezien Johnny in zijn brief had geschreven dat hij al eerder naar het landhuis zou gaan om wat dingen voor te bereiden en jullie buiten zou opvangen. Jullie besluiten nog even op Johnny te wachten. Omdat jullie elkaar al lang niet hebben gezien, doden jullie de tijd met een kleine voorstelronde.

Hoe werkt het?

Nightmare Horror Adventures is geschikt voor 4-5 spelers en duurt ongeveer 2 uur. Een belangrijk onderdeel van het spel is alleen digitaal te vinden. Zonder computer kan het spel niet gespeeld worden. Ook is het afgeraden om dit spel op een smartphone te spelen aangezien het scherm hiervoor te klein is.

Het spel is op meerdere locatie’s verkrijgbaar. Klik hier voor een overzicht van de verkooppunten.

 

De game is ontwikkeld door Identity Games, een internationaal award-winning spelontwikkelaar. Er zullen nieuwe spellen in de Nightmare serie worden ontwikkeld. Dit zijn op zichzelf staand horror avonturen.

 

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Neem dan zeker eens een kijkje in onze categorie ‘Extra’.

Volg ons op de social media kanalen en mis niets meer over horror en Halloween:

Discord

Facebook

Instagram

Twitter

Youtube

Verzamel jouw favoriete horror badeendjes