Fans hebben er lang op moeten wachten maar het lijkt er dan toch eindelijk van te komen. De Final Destination franchise is al geruime tijd bezig met het maken van een zesde deel. Hoewel de regie in handen is van Zach Lipovsky en Adam B. Stein is er verder eigenlijk weinig officieel naar buiten gekomen.

Final Destination debuteerde in 2000 waarbij de hoofdrolspeler een visioen kreeg over een gruwelijk ongeluk met een vliegtuig. Hierdoor stapte hij niet in. Al snel bleek dat zijn visioen klopte. Samen met andere personen ontliepen zij de dood. In het verloop van de film komt de dood deze personen alsnog één voor één halen. Deze opzet van de horrorfilm werd meerdere keren herhaald in de vervolgfilms. In 2003, 2006, 2009 en 2011 kwamen de andere delen uit. Tieners kwamen door middel van bizarre ongelukken op gruwelijke wijze om het leven.

Nieuwe formule

Serie-maker Jeffrey Reddick onthulde eerder al dat de zesde film zal afwijken van de originele formule van de franchise.

“Ik zal zeggen dat het niet gewoon een ander soort ‘we zetten een groep mensen op, ze bedriegen de dood, en dan krijgen ze gewoon de dood’. En er is een rimpel die we aan elke film hebben toegevoegd om het een beetje te veranderen. Dit is een echte Final Destination-film, maar hij volgt niet dat soort formule dat we min of meer hebben vastgesteld. Ik denk dat ik zoveel kan zeggen.”

Na 12 jaar lijkt er dan eindelijk een nieuwe film aan te komen. Hoe het verhaal zal lopen en wie er in de film zullen spelen is nog niet bekend. Een releasedatum is ook nog niet naar buiten gebracht.

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Neem dan zeker eens een kijkje in onze categorie ‘Extra’.

Of praat mee in onze Scare Network Discord server.