Het is nu mogelijk om een eigen geschreven horror gerelateerd artikel onder de aandacht te brengen op ScareZone.nl. Onderstaande review is ingestuurd door Esmee uit de Scare Network Discord.

Het is 26 september, 22.00 uur ’s avonds en ik sta op de parkeerplaats in Leuven, België. Ik pak de envelop uit mijn tas die ik van te voren heb gekregen en ik volg de instructies. De medicatie volgens voorschrift is ingenomen. Ik pak mijn slaapmasker uit mijn tas en loop met knikkende knieën richting mijn startpunt. Het is bijna 22.30 uur, ik zet mijn slaapmasker op en ik wacht met mijn gezicht naar de muur toe. Let the games begin.

Voorbereiding

Quietus Sommeil, wat een ervaring. Ik zag een artikel hierover op ScareZone voorbij komen en ik was gelijk nieuwsgierig. Na fijn mail contact te hebben gehad met Quietus heb ik de waiver die ik gekregen had ondertekend en verstuurd. Ongeveer anderhalve week later ontving ik een envelop thuis. Hierin zat een slaapmasker en een pil container met medicatie erin. In deze envelop zat een briefje waar op stond dat ik de medicatie een half uur voor mijn starttijd in moet nemen en dat ik het slaapmasker op moet zetten op de start tijd. Dit was de enige informatie die ik op dit moment had, een locatie en dergelijke wist ik op dit moment nog niet. Een week voordat ik aan het avontuur begon kreeg ik een mail met daarin de locatie en hoe daar te komen. Op dit moment begonnen de zenuwen bij mij al wel een beetje te komen.

Het spel begint

Afgelopen zondag, 26 september, was het dan zo ver. Ik heb mijn spullen ingepakt en in de middag ging ik richting België. Hoe dichterbij mijn begintijd kwam, hoe nerveuzer ik werd. Om 21.15 uur ben ik met veel zenuwen met de auto vertrokken. Eenmaal aangekomen op de locatie volg ik de instructies uit de envelop en loop ik vlak voor mijn begintijd richting de plaats waar ik moest wachten. Dit was een afgelegen plek onder een brug. Ik zette mijn masker op en ik wachtte op het moment dat er wat ging gebeuren. Ik werd aangesproken door een vriendelijke stem, die vroeg wat mijn naam was en vroeg of ik het safeword nog wist. Toen ik beide had bevestigd werd ik rustig begeleid, en ik voelde mij op dit moment ook veilig. Ik werd naar een busje begeleid waar ik in moest gaan liggen en we reden naar een voor mij onbekende locatie. Daar begon het spel pas echt.

Het was een intense ervaring, maar los van dat het intens was heb ik mij geen seconde onveilig gevoeld. De begeleiding was erg goed. Als je ergens heen moest lopen en je kon op dat moment niets zien, werd je daarin rustig en goed begeleid. Ook als je andere dingen moest doen, bijvoorbeeld rennen, werd dit mij rustig verteld. Ik heb niet het gevoel gehad dat ik dingen gehaast moest doen. Ik had daar zelf, in hoeverre dat mogelijk was, de eigen regie in. Wat ik zelf erg leuk vond is dat er een duidelijke verhaallijn zat in deze experience. Dit was vanaf het begin gelijk erg duidelijk wat de verhaallijn was en waarom bepaalde dingen gebeurden.

Safeword

Wat ik spannend vond aan deze expierence is dat je jezelf eigenlijk best wel tegen komt. Het is erg je persoonlijke grens opzoeken. Ergens vond ik het heel fijn om dit te doen, omdat ik nu goed weet waar mijn grenzen liggen. Ik ben oprecht angstig geweest tijdens de experience en één keer ben ik wel in paniek geraakt. Daarna heb ik ook besloten om mijn safeword te gebruiken en ben ik uit het spel gehaald. Toen ik mijn safeword gebruikt had was de begeleiding gelijk heel erg lief. Ze vroegen of het goed met mij ging en ze begeleidde mij rustig terug naar het busje. Ik heb het 55 minuten van de in totaal 60 minuten durende experience volgehouden. Achteraf heb ik er spijt van dat ik mijn safeword heb gebruikt, omdat het nog maar zo kort was. Ik heb naderhand nog contact gehad met Quietus over wat er gebeurd zou zijn als ik door gegaan was en ik heb met hun mijn ervaring gedeeld.

Als je houdt van de grenzen opzoeken zal ik iedereen aanraden om Quietus Sommeil te bezoeken. Ik heb geen spijt dat ik het gedaan heb en ik zou het zo nog een keer doen. Het is een unieke ervaring die niet veel mensen doen. Ik kijk uit naar het volgende project van Quietus.

*Note: het bloed op de foto’s is allemaal nepbloed.

Esmee heeft haar ervaring gedeeld met ScarePod. Beluister de aflevering hieronder of in je favoriete podcast app.

Wil je ook een eigen geschreven artikel publiceren op ScareZone? Mail dan naar redactie@scarezone.nl en wie weet komt jouw artikel dan bij ons op de website te staan.

Wil je niets over Halloween missen? Sluit je aan op onze Discord server en praat mee. Volg ons ook op:

Facebook

Twitter

Instagram