In deze Scareflits komt het scare nieuws van afgelopen week voorbij.

Traumatica

Traumatica, het horror-event uit Europa-Park, heeft alle informatie naar buiten gebracht en daarmee dus ook de plattegrond. Bekijk hem hier.

Halloween Horror Festival

Ook voor Movie Park Germany gaat het beginnen. De ticketverkoop is gestart en daarmee zijn ook alle spookhuizen en shows bekend. De prijzen variëren tussen de €5 en €15,-. Daarnaast keert de show ‘Madhouse – Insanity Lives Here’ terug, net als de lichtshow. Meer informatie.

Peak Fear Experiment

Ben jij iemand die graag het randje opzoekt? Iedereen kan zich opgeven voor het Peak Fear Experiment. Bezoekers komen helemaal alleen hun ergste nachtmerries onder ogen. De grenzen van angst worden hier verkend op een avond in Zweden. Lees het hier.

SEA LIFE ‘The Dark’

SEA LIFE organiseert in oktober voor de allereerste keer ‘The Dark’. Het aquarium daagt bezoekers uit om langs te komen en op een grimmige ontdekkingstocht te gaan. Kent de oceaan ook duistere bewoners? En zo ja, zitten die wel op nieuwsgierige bezoekers te wachten? Meer informatie.

Danse Macabre

Het gebouw van Danse Macabre gaat steeds verder de hoogte in en vandaag is er dan ook een metershoge mast met veel precieze in het gebouw gelezen. En dat kwam behoorlijk nauw aangezien de mast exact op de juiste plek moest staan ten opzichte van het gebouw, waterpas en op het juiste aantal graden. En dat weegt allemaal behoorlijk wat kilo’s. De mast zoals die nu in het gebouw staat weegt 45.100 kilo en is de basis van het ritsysteem van de nieuwe attractie. Bekijk de foto’s.

DarkPark

DarkPark viert dit jaar haar 10-jarig jubileum. En in deze 10 jaar heeft het bedrijf unieke en award winnende escape rooms gebouw, waaronder Stay in the Dark. Eerder dit jaar is daar een nieuwe experience bijgekomen genaamd Ride of the Phoenix. Hiermee wordt hun eigen Darkverse nog meer uitgebreid. Maar dat is nog niet alles, want er komt zelfs een muziekalbum uit. En daarmee zijn zij de eerste escape room ontwikkelaars ter wereld die dit voor elkaar hebben gekregen. Meer informatie.

Walibi Holland

De maand oktober komt steeds dichterbij en dit betekent dat steeds meer zones en andere decoratiestukken zichtbaar worden voor de Halloween Fright Nights in Walibi Holland. Zo ook de zone Ghostly Graveyard.

Voorgaande jaren was de scare zone te vinden in ‘Walibi Playland’, het kindergebied van het attractiepark. Dit jaar staat de zone op een andere locatie.

Bezoekers kunnen de zone volgende maand bij waterattractie Splash Battle bezoeken. Het pad is hier wat uitgestrekter en de zone lijkt hier op het eerste gezicht meer bestand te zijn tegen de druktes die ook vanuit de uitgangen van spookhuis The Villa en Wicked Woods komen. Meer informatie.

En dat was hem weer voor deze week, de Scareflits. Tot de volgende!

Bekijk de Scareflits van vorige week.

Kan je niet genoeg krijgen van scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons naar de 700 leden.